دوره 5، شماره 1 - ( سال پنجم-بهار و تابستان 1395 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 66-77 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند ، sjhosseininia96@gmail.com
2- استادیار دانشگاه صنعتی بیرجند
3- دانشیار دانشگاه بیرجند
چکیده:   (368 مشاهده)

یکی از مراحل کنترل کیفی در کارخانجات تولید کننده ظروف چینی، درجه بندی می‌باشد که  به صورت چشمی انجام می‌شود. بینایی ماشین از جمله روشهای نوین جهت عیب یابی و درجه بندی محصولات تولیدی متفاوت می‌باشد. در این تحقیق از روش تابش الگوی ساختاریافته خطی، تکنیک مثلث بندی و قوانین حاکم بر آینه‌ها با هدف تشخیص عیوب و در نتیجه آن درجه بندی ظروف چینی استفاده شده است. همچنین از میان عیوب بوجود آمده روی ظروف چینی، برخی از عیوبی که باعث تغییر در هندسه، محیط و بافت سطح ظروف می‌شوند، از جمله دفورمگی، انباشتگی لعاب، لعاب نگرفتگی، پین بدنه و افتادگی کف مورد بررسی قرارگرفته‌اند. با تابش الگوی ساختاریافته خطی بر سطح ظروف، از پروفیل خطوط بازتاب شده از روی ظروف تصویربرداری شده است. سپس جهت پردازش و استخراج ویژگی‌های مورد نظر، تصاویر به رایانه انتقال یافته و پس از تشخیص نوع عیب، معیاری برای تعیین درجه‌ی ظروف به دست آمده است. سپس  باتوجه به جدول درجه بندی تعریف شده به صورت عددی، درجه ظروف تعیین گردیده است. در نهایت به کمک الگوریتم‌های ارائه شده در این تحقیق تعداد 2250 عدد از ظروف با درجه از قبل تعیین شده مورد بررسی قرار گرفته‌اند که صحت الگوریتم مربوط به عیب افتادگی کف 97.66% و  صحت الگوریتم مربوط به عیب لعاب نگرفتگی 98.5% تعیین گردید.

متن کامل [PDF 1138 kb]   (187 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۵